DHL MİKRO İHRACAT REHBERİ

En Ucuz Yurtdışı Kargo

DHL MİKRO İHRACAT REHBERİ

DHL mikro ihracat hizmeti ile özellikle büyük çapta ihracat operasyonları gerçekleştiremeyen kendi yağında kavrulan küçük ve orta boy işletmecilerin dünyaya açılmasına olanak veriyor.  

Hızlı ya da kolay ihracat olarak adlandırılan mikro ihracata konu olan malların taşınmasını gerçekleştiren DHL, bu sayede ülke ekonomisine de katkı sağlıyor, küçük işletmecilerin ihracat yapabilmesine de…

DHL MİKRO İHRACAT NEDİR? NASIL YAPILIR?

DHL Mikro ihracat şartları çok açık ve net olan bir işlemdir. Mikro ihracat 300 kilogram veya 15000 Euro değerini geçmeyen ve satış amacıyla yapılmakta olan, farklı bir işlem veya rejim gerektirmeyen ihracat işlemlerine verilen addır. Burada sadece kat-i ve satış amaçlı ihracatların gönderilebildiği unutulmamalıdır. 

Sonuç olarak mikro ihracat ciddi bir zaman ve maliyet tasarrufu sağlar.

DHL mikro ihracat da KOBİ’lerin, gümrük işlemlerinden doğan masraf ve prosedürlerden muaf tutulması, daha kolay ve masrafsız bir şekilde ihracat yapmasını sağlama amaçlı bir sistemdir.

Kolay ihracat ETGB ile yapılan bir işlemdir.

ETGB NEDİR?

ETGB, (Elektronik Ticaret Gümrük Beyannamesi) ihracatta posta ve hızlı kargo taşıyıcılar yani UPS, DHL, FedEx, PTT gibi firmalar tarafından elektronik ortamda düzenlenen bir beyandır. Bir başka tanımlamayla havayolu ve karayolu ile posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelen/giden eşyanın gümrük işlemlerinde kullanılan ve gümrük beyanına ilişkin tüm işlemlerin elektronik ortamda yürütüldüğü, kağıt çıktı aramayan bir uygulamadır. Bu beyanı hızlı kargo taşımacıları vermektedir.

DHL MİKRO İHRACAT LİMİTİ

DHL mikro ihracat limiti 2020 yılı için belirlenmiş olan 300 kilogram ve 15 bin Euro değerindeki ihraç ürünlerdir. Eğer alınan sipariş mikro ihracat limiti üzerindeyse ve bu sipariş tek seferde gönderilmek istenirse mikro ihracat kapsamında çıkar ve geleneksel ihracat işlemi söz konusu olur, yani gümrük beyannamesi açılır.

KİMLER MİKRO İHRACAT YAPABİLİR?

Mikro ihracatı geleneksel ihracat yönetiminin kullanmak istemeyen, gümrük müşavirliği hizmeti almadan, gümrük vergisi ödemeden ihracat yapmak isteyen özelikle küçük ve orta boy işletmeciler tercih etmektedir. Hem yükte hem de pahada hafifi ürünlerin üreticilerinin mikro ihracatı tercih etmesi daha makul bir yöntemdir. Örneğin küçük ölçekli tasarım atölyeleri, tekstil işletmeleri,  yedek parça ve aksesuar üreticileri vb rahatlıklar bu yönetimi tercih edip kazanmaya başlayabilirler.

Mikro ihracat için müşteri bulmanın oylu ise Amazon, E-bay, Alibaba gibi dijital pazaryerlerinden geçmektedir.

DHL MİKRO İHRACAT GÜMRÜK İŞLEMLERİ

DHL  mikro ihracat kapsamında gümrük işlemlerini de, bu işlemleri  ETGB’yi veren operatörün gerçekleştirmesi nedeniyle yapmaktadır.

İşlemlerin gerçekleşebilmesi için gereken belgeler taşıma operatörüne ulaştırılmalıdır.

Bu belgeler şunlardır:

  • Dolaylı Temsil Yetki Belgesi
  • İş Emri (Mikro İhracat Gönderi Bilgi Formu)
  • Maliye onaylı faturanın aslı,
  • Yurtdışı için Türkçe faturayla tutarlı İngilizce fatura

DHL mikro ihracat yapanlar bu belgeleri firmaya ulaştırarak gümrük işlemlerinin sorunsuz bir şekilde tamamlanmasını beklemeye başlar.

MİKRO İHRACAT FATURALANDIRMA

Mikro ihracatı yapacak kişi hem e- fatura hem de kağıt fatura düzenleyebilir. Eğer ihracatı yapan kişi, e-arşiv kullanıcısı ise e-arşiv fatura düzenlemesi gerekmektedir. Bahse konu kişi e-arşiv mükellefi değilse kâğıt ortamda fatura düzenlemek zorundadır.

MİKRO İHRACAT KDV İADESİ

Mikro ihracatta KDV iadesi de alınabiliyor. Bunun için elektronik ticaret gümrük beyannamesi ve fatura ile birlikte Maliye’ye başvurmak yeterli olacaktır.

MİKRO İHRACAT FİRMALARI VE TEKLİFLERİ

Mikro ihracat firmaları ağırlıklı olarak hızlı kargo taşıması yapan firmalardır.  Aralarında DHL, UPS, TNT ve FEDEX’in olduğu bu operatörlerin yanı sıra PTT de mikro ihracat işlemlerine imza atmaktadır. Ayrıca global markalarla çözüm ortaklığı yapan KargomKolay ve NumunemKolay da hızlı ihracat yüklerinin taşınmasını üstlenmektedir. Her firma taşımalarda kendi fiyat politikası uyarınca bir fiyatlandırma yapmaktadır.

DHL MİKRO İHRACAT

DHL dünyanın 220’den fazla ülke ve bölgesine en hızlı kargo gönderimi yapabileceğiniz bir Express /hızlı kargo şirketidir. ETGB düzenleme yetkisi olan şirket önemli mikro ihracat operasyonlarını da yönetmektedir.

UPS MİKRO İHRACAT

Yılda 5.5 milyar adetlik paket teslimatı yapan UPS de aldığı yetki ile ETGB düzenleyip mikro ihracat işlemlerinin gerçekleştirmektedir.

PTT MİKRO İHRACAT

PTT  de yurtdışı hizmetleri kapsamında mikro ihracat işlemlerini gerçekleştirmektedir. Şirket,“Dolaylı temsil ve basitleştirilmiş usul kapsamında değeri 7500 Euro’ya kadar olan e-ticaret ürünleri herhangi bir ek ücret alınmaksızın kabul edilmektedir. Gümrük beyanı Şirketimizce gönderilerin yurt dışı edilmesinden önce verilmektedir” şeklinde vediği hizmeti anlatmaktadır. ,

KARGOMKOLAY MİKRO İHRACAT

Global kargo firmalarının Türkiye’deki parterlerinden biri olan Kargomkolay küçük ve orta ölçekli girişimcilerin mikro ihracat gönderilerini 219+ülkeye ulaştırmaktadır.

NUMUNEMKOLAY MİKRO İHRACAT

DHL, FEDEX, UPS ve TNT ile yurtdışı kargo gönderimlerinde  partnerlik yapan NumunemKolay da mikro ihracat gönderilerinin yerine ulaşmasında  önemi bir rol oynamaktadır.

Sonuç olarak mikro ihracat yöntemi ile dış ticaret yapacak herkes rekabette bir adım öne geçmek için gönderilerinin bir an önce varış adresinde olmasını isteyecektir. Bunu için de en doğru ulaşım kanalı seçilmelidir.

Siz de mikro ihracat ile dış satım yapanlar arasında olmak istiyorsanız, UPS, FedEx, DHL ve TNT ile yurtdışı kargo konusunda çözüm ortaklığı yapan NumunemKolay’a ulaşın.

Böylece ürünleriniz 1-3 iş günü içinde istediğiniz adreste olacaktır. Siz sadece rotayı belirleyin gerisi NumunemKolay’ın uzmanlığı….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir